Misvieringen en ziekenzegeningen vanaf 1 mei 2021

Misvieringen en ziekenzegeningen vanaf 1 mei 2021

Misvieringen en ziekenzegeningen vanaf 1 mei 2021

Wat zal het bedevaartseizoen 2021 brengen? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, zelfs kort voor 1 mei, de officiële start van de bedevaartseizoen.

Het bedevaartseizoen 2021 begint op 1 mei!

Niettemin zullen wij op zaterdag 1 mei 2021 het startsein geven voor het seizoen 2021, zij het op zeer kleine schaal.

Bisschop Jean-Pierre Delville zal om 10.30 uur een plechtige hoogmis in het Frans opdragen. Vijftien Franstalige vertegenwoordigers van verschillende triduüms zijn uitgenodigd. Daarmee is het aantal toegelaten deelnemers bereikt. Bij de ziekenzegening om 15.00 uur kunnen ook slechts deze 15 mensen worden toegelaten. Zij zullen echter foto’s bij zich hebben van ‘hun’ zieken, zodat de eucharistische tijdens deze gezondheidscrisis zegen zal uitstralen tot ver buiten de kleine kudde. De plechtige hoogmis en de ziekenwijding vinden plaats in de Franciscuskapel. Tevens zijn de vieringen te volgen via de luidsprekers in het heiligdom.

Vieringen van 1 tot 7 mei

Vanaf 1 mei zullen de missen op de gebruikelijke tijden in het Frans worden opgedragen. Van 1 tot 7 mei mogen slechts 15 deelnemers worden toegelaten. Het is daarom noodzakelijk om vooraf in te schrijven. Alle missen vinden plaats in de Franciscuskapel en zijn te volgen via de luidsprekers.

Vieringen vanaf 8 mei

Vanaf 8 mei zullen de eerste versoepelingen van kracht worden: 50 deelnemers mogen worden toegelaten bij missen in de openlucht. De weekmissen in het Frans (8u00, 11u30 en 16u00) zullen dan plaatsvinden bij het altaar van de H. Jozef achter het huis van de familie Beco. Zondagsmissen in het Frans (16u00 op zaterdag, 8u30 uur, 11u15 uur en 16u00 uur op zondag) worden gevierd op de Esplanade. Voor de zondagsmissen is het absoluut noodzakelijk om te reserveren. Hiervoor kunt u gebruik maken van  de website https://kelmesse.org/index.php U kiest Diocèse de Liège, vervolgens Sanctuaire de Banneux, en dan de gewenste viering.

Missen in het Nederlands worden voorlopig enkel op aanvraag gehouden: in een kapel met maximaal 15 personen, buiten met 50 deelnemers.

Vanaf 1 juni, als de pandemie zich gunstig ontwikkelt, zullen vieringen met 200 deelnemers zowel binnen als buiten worden toegestaan.

SONY DSC

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.