Heiligdom van Banneux gesloten op 15 augustus 2020

Heiligdom van Banneux gesloten op 15 augustus 2020

Omdat de burgerlijke autoriteiten geen groen licht hebben gegeven voor de organisatie van de feestelijkheden van 15 augustus, is besloten de toegang tot het Heiligdom van Banneux op zaterdag 15 augustus 2020, het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming, te verbieden.

De verantwoordelijken van het heiligdom hebben geen controle over het aantal pelgrims dat waarschijnlijk naar Banneux zal komen voor de festiviteiten. Ze hebben ook niet de middelen om de maatregelen af te dwingen die van iedereen wordt verlangd vanwege de Corona-pandemie.


Veel pelgrims en vaste bezoekers van het heiligdom zullen door deze beslissing bedroefd en teleurgesteld zijn. Maar let wel: deze kortstondige sluiting zal ons niet beletten de Maagd Maria te vieren zoals ze zou moeten worden gevierd. De vaste bezoekers worden uitgenodigd op vrijdag 14 augustus voor een van de twee Missen, ofwel om 16.00 uur ofwel om 18.00 uur op de Esplanade!

De vieringen op zondag 16 augustus vinden plaats op de gebruikelijke tijdstippen: mis in het Nederlands om 11 uur; ziekenzegening in drie talen om 15 uur. 

Een ongeziene situatie vergt ongeziene maatregelen! Ga dus niet onnodig op pad en vergeet vooral niet: de Maagd der Armen heet u elke dag van het jaar welkom, behalve deze 15e augustus!

 

Vrijdag 14 augustus 2020 om 16 en 18 uur: Plechtige mis voor het feest van Maria Hemelvaart in het Frans.

 Zaterdag 15 augustus 2020: Heiligdom gesloten. Geen mis.

 Zondag 16 augustus: Eucharistieviering om 11.00 uur, ziekenzegening om 15.00 uur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.