Welkom in Banneux!

Van 15 januari tot 2 maart 1933 verscheen de Maagd Maria acht keer aan een meisje van 11 jaar oud, Mariette Beco.
De Boodschap die zij er bracht is actueel! Ziekte, lijden en zorgen zijn van alle tijden!

Elk jaar komen honderdduizenden pelgrims naar Banneux! Zij komen alleen of in groep, zoals bij een ziekentriduüm of eendagsbedevaart, om hun armoede, hun lijden en zorgen, hun zoeken aan Onze-Lieve-Vrouw toe te vertrouwen. Bij de Moeder van de Verlosser willen zij het vertrouwen en de hoop uitdrukken die zij stellen in Jezus Christus, de Bron van alle genade!

Zoals zij deed voor Mariette, zo leidt de Maagd der Armen ook vandaag elke bedevaarder op zijn levensweg. Zij vraagt ons de handen in het water te steken, in de Bron van het ware leven: Jezus!

Welkom in Banneux!

Eerwaarder Heer Leo Palm,
Rector


Banneux ligt 25 km Zuid van Luik

Laatste nieuws

Op zondag, mis in het Nederlands om 11.00 uur in open lucht achter het huis Beco, naast de Verschijningskapel. Ziekenzegening in drie talen om 15.00 uur op de Esplanade.
Wat zal het bedevaartseizoen 2021 brengen? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, zelfs kort voor 1 mei, de officiële start van de bedevaartseizoen.
Bij de woorden die de Maagd der Armen aan Mariette heeft toevertrouwd, is er een dat voor haar heel persoonlijk was bestemd: “Ik zal voor je bidden”. Deze belofte heeft het hele leven van Mariette bestraald. Zij hielp haar het hoofd boven water te houden als ze dreigde te verdrinken…